суботу, 5 грудня 2015 р.

Есе


Есе
«Я – педагог і особистість»


Учитель англійської мови Сильченківської ЗОШ І – ІІІ ступенів: Ліщенко Тетяна Степанівна


Учитель у моєму розумінні - це, перш за все, освічена людина, що любить свою роботу, предмет, який викладає, і, звичайно ж, дітей. Це небайдужа людина, яка знаходиться в постійному творчому пошуку, роботі над собою, ставить завдання, виконавши які, намагається щось змінити, покращити. Потім знову пошук, нові плани, ідеї, які не дають заснути вночі. Адже зацікавити, запалити серця дітей, може тільки захоплена людина, яка сама горить творчістю.

Отже, як учитель, передусім, ставлю перед собою такі завдання: повернути учням інтерес до вивчення англійської мови, зробити навчання цікавим, посилити бажання вчитися. На мою думку, сприяти вирішенню цих завдань мають такі методи, як інтерактивні технології, проектне навчання, портфоліо. Адже новий день висуває нові вимоги, щоб зацікавити сучасних дітей, зробити кожен урок цікавим, бо як писав В. Сухомлинський: «У процесі навчання головна мета розумового виховання-розвиток інтелекту. Ідеалом школи… є те, щоб у життя не вступила жодна розумово невихована людина.»
У спілкуванні з дітьми завжди намагаюсь бути чесною, відкритою, бо будь-яка фальш може розчарувати, ранити, вона ніколи не пройде непоміченою. Я дорожу довірою дітей, вірю в кожного з них. Намагаюсь знайти в дитині і відзначити позитивне, розкрити її творчий потенціал, заохотити навіть маленькі успіхи.
Я хочу виховати своїх учнів просто хорошими людьми, з чіткими поняттями про добро і зло, учнів які мають на все свою точку зору і вміють її відстоювати.
Я згоджуюсь з думкою українських і зарубіжних вчених в тому, що узагальнений образ сучасного учня має поєднувати такі основні якості: активність, ініціативність, рішучість, комунікабельність, персональну відповідальність, упевненість у собі, уміння працювати в колективі.
Учитель – це для мене не професія, це спосіб життя, а майстерність – не випадковий успіх, а систематичний пошук і праця, часто важка, буденна, наповнена тривожними роздумами, відкриттями, невдачами й успіхами.

Це величезна відповідальність перед суспільством і, перш за все, перед дітьми. 

Немає коментарів:

Дописати коментар